+386 (0)41 603 036  

    info@potovalnik.si

Blog - Potovalnik.si

Najem avtodoma

To je bil današnji naslov okrogle mize katere sem se udeležila. Če se le da, se udeležujem vseh predavanj, ki so nam ponujena. Na vse teme, ker nekako z leti postajam bolj radovedna in ker živimo v zelo zapletenih časih je vsaka informacija dobrodošla. Kakšne veze ima to s potovanji? 

Govornica na tej okrogli mizi je bila tudi Petra Škarja. Dekle, ki rado piše knjige, ki veliko potuje in včasih ji potiho zavidam. Ne meša politike in zgodovine, živi danes in želi si spremeniti svet na boljše. In tako potuje, govori o svoji domovini o povezanosti in pozitivni energiji in vsem tem receptu, ki je nujno potreben da postanemo boljši. Pa čeprav korak za korakom, ker tudi vsak najmanjši korak šteje.  

V bistvu ko prebiram zgodbe, ki jih piše Petra sem ji hvaležna, ker nas opomni na stvari na katere so nas sicer opomnili ali seznanili mnogi znani svetovljani. Petra pa jih tako berljivo spravi v nov paket, da je super ko jih zopet prebereš, da te opomnijo in vrnejo na pravi tir. 

Si bom dovolila in iz njene spletne strani prekopirala naslednje stavke:

"Prvič: Pojdite v mesto Santiago de Compostela z letalom in taksijem. Lepo mesto, kaj ne?

In drugič: Pojdite v to isto mesto po eni izmed Camino poti, kjer prehodite 300 ali več km, da pridete do tja. Takoj zaznate, da je bistvo v poti, ne cilju. Vedno. Tudi sicer v življenju. Cilj je le češnjica na torti – slastna, a brez torte enostavno spregledana. Brez prave vrednosti. Ja, cilj moramo imeti, sicer zgolj nesmiselno tavamo, a bistvo je vedno v doživetju same poti do tja"

Lepo je biti opomnjen, da je bistvo v poti in ne v cilju. In vesela sem, da sama nudim sredstva( avtodome in kombije), katera nas popeljejo na te poti. Sama si zelo želim potovati, naslednja resna destinacija je zagotovo Portugalska. In potem naslednja Madeira, zaradi hortikulture, ki je moja strast že od nekdaj.

Naslednjič zagotovo potopis...Obljubim :) 

Adrijana J.

 

POTOVALNIK.SI

Zadruga Potovalnik z.o.o., so.p.

Šaleška cesta 2a, 3320 Velenje


G: 041 603 036

E: info@potovalnik.si


Davčna številka: SI70805652
Matična številka: 7141963000

TRR: SI56 1010 0005 5295 233 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)


SKD: N79.120 - Dejavnost organizatorjev potovanj
Datum vpisa: 22.9.2016


Delovni čas: Pon. do pet.: od 09.00 do 15.00 ure