+386 (0)41 603 036  

    info@potovalnik.si

Blog - Potovalnik.si

Najem avtodoma

Potujemo vedno. Naša potovanja so različna z različnimi nameni in imajo različne pobude. Tudi cilji so različni. Kot otrok sem bila zapečkarica in nikoli nisem razmišljala, da bi kam odšla. Vse na sigurno, vnaprej organizirano, preverjeno ... taka so bila moja potovanja. Ampak saj to v bistvu sploh niso bila ... ali pač?

Nekako „štrlim“ iz naše množične družine, saj potem, ko sem začela potovati, se sploh nisem znala ustaviti. Dokler te malo na zaustavijo otroci, družina, ostale obveznosti...ampak, ker je želja velika smo tudi vse to vključili v vsakdanjik. Zdi se mi, da je pot ena velika šola. Popolnoma drugačna od tiste naše in toliko bolj pomembna. Nič ne prebereš iz učbenika, vse se kar samo zgodi. Jezika se naučiš, ker si primoran, ljudi spoznavaš, ker ti prihajajo na pot. In koliko se lahko od njih naučiš? Točno toliko kot hočeš, kolikor si radoveden. In kolikor si želiš bližnjic v življenju. Res so potovanja tista, ki nas bogatijo, tista ob katerih rastemo in nas zbližujejo, čeprav smo včasih oddaljeni. Ampak iz daljave stvari zgledajo drugače. In morda potrebujemo oddaljenost, da naredimo prave korake naprej.

Vedno sem si želela avtodom, saj to pomeni pot, svobodo , neodvisnost. Ker sem precej racionalna, je pa seveda to ostajala samo želja. Morda pa je res nekaj na tem, da če si želiš dovolj močno, potem se ti stvari pojavijo na pragu. Skoraj tako se je res zgodilo.

Nekega dne je mož prišel domov z idejo, da bomo rentali avtodome in čeprav se nikoli o tem nismo pogovarjali.  Naslednji dan sva bila v Ljubljani in konec tedna v Novem mestu. Kmalu smo postali ponosni lastniki dveh avtodomov. Prelepih Matrixov, srebrnih, prestižnih. Moj bog, da nisi malo pretiraval, želela sem si enega, dobila pa kar dva!!!Ampak seveda je bila tu zanka. Dejstvo je da so resnično namenjeni rentanju in da glede na dejstvo, da sem racionalna, podjetna, šparovna in še kaj ženska, potem sem res vedno sama zadnja na vrsti. Ampak začetek pa je! In sedaj uživam v zgodbah svojih najemnikov, v njihovih načrtih in potem dogodivščinah, ki jih prinašajo domov. Krasne so, vse po vrsti. Drugačne, pa vendar iz njih vedno lahko razbereš, da so prišli domov srečnejši in bogatejši. Z vami v tem blogu želim deliti te zgodbe, njihove, svoje, nikakor ne samo zgodbe z avtodomarskih potovanj, ampak iz vseh potovanj, ker jih tudi sama rada prebiram in morda je čas da svoje zložim in popredalčkam.

ČE NE GREŠ, NIMAŠ ZGODBE!

POTOVALNIK.SI

Zadruga Potovalnik z.o.o., so.p.

Šaleška cesta 2a, 3320 Velenje


G: 041 603 036

E: info@potovalnik.si


Davčna številka: SI70805652
Matična številka: 7141963000

TRR: SI56 1010 0005 5295 233 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)


SKD: N79.120 - Dejavnost organizatorjev potovanj
Datum vpisa: 22.9.2016


Delovni čas: Pon. do pet.: od 09.00 do 15.00 ure